Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

#2071 closed defect (needs_more_info)

Ass filter wont use selected fonts

Reported by: ivrx Owned by:
Priority: normal Component: undetermined
Version: unspecified Keywords: libass
Cc: Blocked By:
Blocking: Reproduced by developer: no
Analyzed by developer: no

Description

Hello!
I'm trying to burn custom ass files to the video, file that includes the subtitles and other styling features.

While encoding i'm receiving warnings as such:
fontconfig: Selected font is not the requested one: 'DejaVu? Sans Bold' != '.Aharoni'

The end result is a video with subtitles and everything but with wrong fonts. looks more like system's default fonts.

I'm using Ubuntu 12.04, Compiled FFmpeg with GIT using this guide: https://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/wiki/UbuntuCompilationGuide
All the fonts are installed on my system.

The command:
ivrx@ns4006550:/home/ivrx/encoding/sp2$ ffmpeg -ss 00:00:00 -i sp2.mp4 -t 00:01:00 -c:v libx264 -c:a copy -preset slow -tune film -profile:v high -crf 18 -vf 'ass=1.ass' output7.mp4

Output logs:
http://lawl.it/ffmpeglog.txt
http://lawl.it/ffmpeglog99.txt -- beware! used "-v 9 -loglevel 99" on this log!

What can i do to make ffmpeg select the fonts that specified in ass files?

ffmpeg version git-2012-12-25-1be8d0f

Thanks.

Change History (2)

comment:1 Changed 7 years ago by cehoyos

  • Keywords libass added

Isn't this a problem with your fontconfig installation?

Please do not use external resources to describe your problem (they may disappear), paste the console output into the ticket, you can attach longer output if it is useful.

comment:2 Changed 7 years ago by richardpl

  • Resolution set to needs_more_info
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.