Opened 4 years ago

Closed 4 years ago

Last modified 4 years ago

#1002 closed defect (invalid)

AV out of sync on hTC 7 Mozart

Reported by: zxvc Owned by:
Priority: normal Component: avcodec
Version: unspecified Keywords:
Cc: zxvc Blocked By:
Blocking: Reproduced by developer: no
Analyzed by developer: no

Description

I could find a x264 bug!?

My smartphone is hTC 7 Mozart.
It supports .mp4 + H.264 + HE-AAC v2.

I rip three DVD by MeGUI with x264 and Nero AAC.
The x264 configuration is:
auto 2-pass + 800 Kbps + main profile + preset medium (I also tried "very fast")

I find all three movies have the video lag problem
such that audio and video are out of sync.
An amazing fact is that the video lag times are all between
the time interval 34:00-36:00 (seconds).
However, those files are played well without sync problem on PC.
After I change the x264 preset to ultra fast,
the sync problem also disappear on my phone.

The three DVD are:
It Happened In One Night
Funny Face
Scaramouche

The attached html shows the MediaInfo? of "It Happened In One Night" with preset "very fast" and having the sync problem.

Could anyone explain this problem?

Attachments (1)

x264.html (5.9 KB) - added by zxvc 4 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (3)

Changed 4 years ago by zxvc

comment:1 Changed 4 years ago by cehoyos

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

Please do not hesitate to reopen this ticket if:

  • there is a problem with FFmpeg,
  • you can provide a ffmpeg command line together with complete uncut console output and
  • an explanation what is wrong with the output file

comment:2 Changed 4 years ago by zxvc

Thanks, cehoyos.

I have solved this video lag problem.
A person suggested me turning number of b-frame to 0.
After did that, set preset to medium and encoded the three movies by x264,
all were played well on my Windows Phone without the video lag problem.

Note: See TracTickets for help on using tickets.