Opened 4 years ago

Last modified 2 years ago

#5369 closed defect

new audiotoolbox encoder does not support AAC encoding with more than 2 channels — at Version 2

Reported by: julian Owned by:
Priority: normal Component: undetermined
Version: git-master Keywords: audiotoolbox osx
Cc: Blocked By:
Blocking: Reproduced by developer: no
Analyzed by developer: no

Description (last modified by cehoyos)

this is new audiotoolbox encoders checked into git head yesterday

ffmpeg -i test.mkv  -stats -map 0:0 -map 0:1 -map 0:2 -scodec mov_text -vcodec copy -acodec aac  -y test.mp4

ffmpeg version N-79115-g65cff81 Copyright (c) 2000-2016 the FFmpeg developers
  built with Apple LLVM version 7.0.2 (clang-700.1.81)
  configuration: --disable-encoders --disable-muxers --enable-muxer=ac3 --enable-muxer=mp4 --enable-encoder=aac_at --enable-encoder=ac3 --enable-encoder=ac3_fixed --enable-encoder=movtext --enable-muxer=mp3 --disable-indev=qtkit
  libavutil      55. 19.100 / 55. 19.100
  libavcodec     57. 30.100 / 57. 30.100
  libavformat    57. 29.100 / 57. 29.100
  libavdevice    57.  0.101 / 57.  0.101
  libavfilter     6. 39.102 /  6. 39.102
  libswscale      4.  0.100 /  4.  0.100
  libswresample   2.  0.101 /  2.  0.101
[h264 @ 0x7f953a810c00] Increasing reorder buffer to 1
Input #0, matroska,webm, from '/Users/julian/Desktop/test.mkv':
  Metadata:
    ENCODER         : Lavf55.19.104
  Duration: 00:00:10.05, start: 0.000000, bitrate: 4672 kb/s
    Stream #0:0(eng): Video: h264 (High), yuv420p(tv, bt709), 1280x718 [SAR 1:1 DAR 640:359], 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 2k tbc (default)
    Stream #0:1(eng): Audio: ac3, 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 384 kb/s (default)
    Stream #0:2(eng): Subtitle: subrip
    Metadata:
      title           : CC
      LANGUAGE        : eng
[aac_at @ 0x7f953b827c00] AudioToolbox cookie error: 560226676
Output #0, mp4, to '/Users/julian/Desktop/ar.mp4':
  Metadata:
    ENCODER         : Lavf55.19.104
    Stream #0:0(eng): Video: h264, yuv420p, 1280x718 [SAR 1:1 DAR 640:359], q=2-31, 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 1k tbc (default)
    Stream #0:1(eng): Audio: aac, 0 channels, 128 kb/s (default)
    Metadata:
      LANGUAGE        : eng
      encoder         : Lavc57.30.100 aac_at
    Stream #0:2(eng): Subtitle: mov_text, 128 kb/s
    Metadata:
      title           : CC
      LANGUAGE        : eng
      encoder         : Lavc57.30.100 mov_text
Stream mapping:
  Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
  Stream #0:1 -> #0:1 (ac3 (native) -> aac (aac_at))
  Stream #0:2 -> #0:2 (subrip (srt) -> mov_text (native))
Error while opening encoder for output stream #0:1 - maybe incorrect parameters such as bit_rate, rate, width or height

Change History (3)

Changed 4 years ago by julian

comment:1 Changed 4 years ago by julian

there should probably also be fallback to another AAC encoder if available instead of an error

comment:2 Changed 4 years ago by cehoyos

  • Description modified (diff)
  • Keywords audiotoolbox added
Note: See TracTickets for help on using tickets.